Luke nummer 7

Tallet 7 er magisk og preget av mørk mystikk. Syv underverker. Syv hav. Syv dager i uken. Regnbuen har syv farger. Snehvit hadde syv dverger. «Min munn er lukket med syv segl» sier man. Den syvende desemberkvelden blir alt annet enn lukket. Hele huset i Eindrides vei 7 blir en åpen luke. Mystiske kunstnere spiller på alle dine sanser.Det beskjedne teglsteinshuset ligger på kollen av Keyserløkka med en liten park rundt seg, rett ved den lille kirken. Panoramautsikten over Oslofjorden og Nordmarka er spektakulær.Eindride nevnes i sagalitteraturen med sin far, Einar Tambarskjelve, som var Norges mektigste etter Olav den helliges død. De dro til Gardarike og hentet Olav den helliges sønn, Magnus den gode, og fikk ham utropt til konge. Da Einar kom på kant med kong Harald Hardråde, ble både Einar og Eindride «hugget ned».Den lokale kunstneren bak denne magiske luken tar i bruk fantasifulle, sensoriske og romslige grep som visker ut skillet mellom fiksjon og virkelighet. Hele huset blir utgangspunktet for et nytt magisk univers som utspiller seg på den vakre kollen, full av historikk.Selve tallet på luke 7 blir skapt av en annen kunstner som kan alt: tegne, skrive, komponere, frustrere og provosere.Dette blir ikke for syvsovere. Merk dagen i din syvende sans!

NB! AD_VENT følger alle regler for smitteverntiltak som gjelder arrangementer i offentlige rom. Vi ber derfor alle om å holde god avstand til hverandre under arrangementet. Hvis du føler deg syk eller har symptomer så hold deg hjemme!

AD_VENT Kunsten å vente – er en utradisjonell julekalender som byr på unike kunstopplevelser i offentlig rom. Lukene i kalenderen er ekte dører i byen og tallene er ekte husnummer. Tallet på luken er både adressen og datoen. Bak dørene skjuler det seg overraskelser i form av billedkunst musikk, litteratur, teater, performance eller dans.

Vi vil rette en stor takk til Kulturetaten i Oslo, KORO og Kulturrådet for deres positive engasjement og finansielle støtte. Dette gjør det mulig for AD_VENT å kunne gi Oslos befolkning unike kunstopplevelser i «ventetiden» – helt gratis.