Luke nummer 14

Luken er døren inn til Edvard Munchs atelier på Ekely. En dør som føles som perleporten inn til kunsthistorien. For Munch betydde Ekely en tilbaketrekning etter mange år som internasjonalt omreisende kunstner. Murbygningen med sine moderne linjer og Art Deco-inspirasjon, ble påbegynt av Arnstein Arneberg og fullført av Henrik Bull i 1928. Nærheten til naturen, gjorde at Munch kunne bruke det som arbeidssted og rekreasjonssted på samme tid. Offisielt kalles det Vinteratelieret, men superstjernen Munch omtalte som Muratelieret.

En av dagens stjerner på den norske musikkhimmelen, har fått lov å bruke Munchs muratelier som klangbunn for AD_VENT 2020. Den virtuose instrumentalisten er kjent i hele Europa for sine komplekse og vakre lydstrukturer og for sin helt spesielle åpne sound. Mange samarbeidsprosjekter har ført til Spellemannpriser og stipender, selv om dette er musikk out of the box. Den overskrider de fleste musikk begreper som; Jazz, filharmonisk musikk, rock, eller filmmusikk.

Stjerner er også inspirasjonen til billedkunstneren som skal dekorere denne perleporten. En norsk kunstner har blitt omtalt i The Wall Street Journal og vunnet priser i London for sine repeterende musikalske strukturer.

Navnet på begge kunstnerne blir avslørt når luken åpnes.


AD_VENT Kunsten å vente – er en utradisjonell julekalender som byr på unike kunstopplevelser i offentlig rom. Lukene i kalenderen er ekte dører i byen og tallene er ekte husnummer. Tallet på luken er både adressen og datoen. Bak dørene skjuler det seg overraskelser i form av billedkunst musikk, litteratur, teater, performance eller dans.

Vi vil rette en stor takk til Kulturetaten i Oslo, KORO og Kulturrådet for deres positive engasjement og finansielle støtte. Dette gjør det mulig for AD_VENT å kunne gi Oslos befolkning unike kunstopplevelser i «ventetiden» – helt gratis.