Luke nummer 1

Første luke i kalenderen er døren på siden av Nationaltheatret. Den er elegant omgitt av søyler på begge sider og bevoktet av en løve. Arkitekt Henrik Bull hadde opprinnelig ønsket at teatrets hovedinngang skulle vende mot Universitetet, derav søylegangen under balkongen. Døren ble isteden inngangen til Kongelosjen siden Kong Oscar ll innviet teatret i 1899.

Bak denne luken venter en stor overraskelse i form av en kjent kunstnergruppe. Deres språk er å skape sterke følelser med kraftig lyd. Gruppen regnes som en av verdens beste i sitt slag, og denne eksplosive luken blir startskuddet på AD_VENT 2020.

Tallet til LUKE 1 er et kunstverk spesiallaget for AD_VENT av en norsk billedkunstner. Vedkommende har ofte skapt debatt med sin kontroversielle kunst.

NB! AD_VENT følger alle regler for smitteverntiltak som gjelder arrangementer i offentlige rom. Vi ber derfor alle om å holde god avstand til hverandre under arrangementet. Hvis du føler deg syk eller har symptomer så hold deg hjemme!

AD_VENT Kunsten å vente – er en utradisjonell julekalender som byr på unike kunstopplevelser i offentlig rom. Lukene i kalenderen er ekte dører i byen og tallene er ekte husnummer. Tallet på luken er både adressen og datoen. Bak dørene skjuler det seg overraskelser i form av billedkunst musikk, litteratur, teater, performance eller dans.

Vi vil rette en stor takk til Kulturetaten i Oslo, KORO og Kulturrådet for deres positive engasjement og finansielle støtte. Dette gjør det mulig for AD_VENT å kunne gi Oslos befolkning unike kunstopplevelser i «ventetiden» – helt gratis.