Luke nummer 3

Luke 3 er porten til en stor lagerhall på Filipstad. Hallen ligger kun et hallingkast unna Tjuvholmen og Aker Brygge, og er bedre kjent som Skur 13. Havnelageret som ble bygget som papirlager av Follum Fabrikker, ble ombygd til X Games i 2016, hvor verdens beste skatere konkurrerte. Siden den gang har Skur 13 vært en permanent skatehall med sosiale og sportslige aktiviteter. Fasaden er i dag malt som en sebra, men mange vil huske da Pushwagner forvandlet fasaden til et gigantisk kunstverk.Den store porten skjuler flere kunstnere som vil gi byens befolkning en opplevelse de sent vil glemme. Typisk for disse artistene er deres eksplosive trang til uttrykke seg. De er individuelle kunstnere som sammen utforsker forholdet mellom tekst, lyd, lys, bevegelse og performative uttrykk. Gjennom eksperimentelle prosesser i offentlig rom, blir de ambassadører for kulturelt mangfold. De er menneskelige synthesizere som utforsker fellesskapets evne til å føle, tenke og sanse.Tallet i luke 3 er laget av en kunstner kjent for sine store, abstrakte Fine Art malerier presentert i norske museer og gallerier. Det få vet er at kunstneren selv startet som skater og street artist.Navnet på begge kunstnerne blir kreditert når luken åpner.

NB! AD_VENT følger alle regler for smitteverntiltak som gjelder arrangementer i offentlige rom. Vi ber derfor alle om å holde god avstand til hverandre under arrangementet. Hvis du føler deg syk eller har symptomer så hold deg hjemme!

AD_VENT Kunsten å vente – er en utradisjonell julekalender som byr på unike kunstopplevelser i offentlig rom. Lukene i kalenderen er ekte dører i byen og tallene er ekte husnummer. Tallet på luken er både adressen og datoen. Bak dørene skjuler det seg overraskelser i form av billedkunst musikk, litteratur, teater, performance eller dans.

Vi vil rette en stor takk til Kulturetaten i Oslo, KORO og Kulturrådet for deres positive engasjement og finansielle støtte. Dette gjør det mulig for AD_VENT å kunne gi Oslos befolkning unike kunstopplevelser i «ventetiden» – helt gratis.