Luke nummer 11

Den ikoniske porten til Botsfengselet i Åkebergveien 11 er kjent for de aller fleste. Hver eneste episode av de legendariske Olsen-Banden filmene begynner her; Bankraner Egon Olsen lukker døren bak seg som en fri mann. Straks han er ute kommer vennene Kjell og Benny for å møte ham. Egons velkjente «Jeg har en plan!» blir starten på et nytt røvertokt. AD_VENT har også en plan: Slipp kunsten fri! En helt spesiell kunstner har blitt invitert til åpne porten på Botsen 11. desember. Med sitt sterke kunstnerskap har hun brukt eget stemmebåndet for å sprenge grenser for hva som er en visuell ytring. Lyden av den repeterende stemmen bryter ned indre murer. Tankens irrganger låses opp og publikum får komme inn i kunstnerens indre celler. Hun har på få år blitt verdenskjent for sin helt spesielle og svært fengslende kunst. «Botsen» ble oppført på 1800 tallet i gamle Oslo. «Fangene blir strengt isolert for at de skulle kunne angre sine synder og ikke bli utsatt for negativ påvirkning fra andre herdede fanger» Den siste fangen slapp ut gjennom den tunge porten i 2017.Kunstneren som lager tallet 11 er en fri sjel. Han bruker ofte naturen som utgangspunkt for temporære skulpturer ute i det fri. Navnet på begge kunstnere blir frigitt etter åpningen.

AD_VENT Kunsten å vente – er en utradisjonell julekalender som byr på unike kunstopplevelser i offentlig rom. Lukene i kalenderen er ekte dører i byen og tallene er ekte husnummer. Tallet på luken er både adressen og datoen. Bak dørene skjuler det seg overraskelser i form av billedkunst musikk, litteratur, teater, performance eller dans.

Vi vil rette en stor takk til Kulturetaten i Oslo, KORO og Kulturrådet for deres positive engasjement og finansielle støtte. Dette gjør det mulig for AD_VENT å kunne gi Oslos befolkning unike kunstopplevelser i «ventetiden» – helt gratis.